• My Account
Login or Sign Up

Mawlid Kandili Celebration Jointly by FSM Foundation, Esenler Municipality, TÜGVA and Mihmandar

01.11.2020
Mawlid Kandili Celebration Jointly by FSM Foundation, Esenler Municipality, TÜGVA and Mihmandar

İstanbul/Esenler ilçesinde eğitsel, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler yürüten ve sosyal sorumluluk projeleriyle ön plana çıkan Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı mevlid kandilini Esenler Dörtyol Meydanı'nda kutladı.

Esenler Belediyesi, TÜGVA, Mihmandar ve FSM Vakfı, Esenler Dörtyol Meydanı'nda Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde Peygamber Efendimiz'in hürmetine ortaklaşa Mevlid-i Şerif programı düzenledi.

Programa Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik GÖKSU, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Av. Umut ÖZKAN, Esenler İlçe Meclis Üyesi Av. Mehmet Rıdvan ARSLAN, TÜGVA Esenler İlçe Başkanı Abdullah DEMİRAYAK, TÜGVA İstanbul İl Teşkilat Koordinatörü Ömer Faruk TOKTEKİN,Güneydoğu Kültür sanat derneği genel başkan yardımcısı Halil ÖZEL Kapaklı'dan hayırsever ishak Şukla,

Esenler Ensar başkanı Sadık ÖNER ve

Önder Esenimder başkanı Mustafa DURMUŞ, İslambol Media Group ekibi, İmamlar,işadamları, birçok yazar, eğitimci ve akademisyen katılım sağladı.

Program, "Peygamber Hayatı" sinevizyonuyla başlayıp, ardından Muhammed Emin CENGİZ'in Kur'ân tilavetiyle, Hafız Ahmet KALMUK'un Türkçe Mevlidiyle ve Abdullah YAMAN'ın Kürtçe Mevlidiyle devam etti. Program sırasında Fatih Sultan Mehmet Kaside Grubu, birbirinden eşsiz kasideleriyle programı renklendirdi. Programda değerli birçok kişi konuşma yaptı.

FSM Vakfı Başkanı Coşkun ŞAHİN, programla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Rebiülevvel ayının 12. gecesinde dünyaya teşrif eden, Allâh'ın Rasulü Peygamber Efendimiz Muhammed'in Mevlid-i Nebi haftası dolayısıyla burada buluştuk.

FSM Vakfı, Mihmandar, TÜGVA ve Esenler Belediyesi olarak bu programı ihya ediyoruz ve 'Gençlerimize ve toplumumuza Allâh'ın Rasulü'nü nasıl anlatabiliriz?' düşüncesindeyiz. Burada bu vesileyle toplanan bu güzide topluluk ve günlerdir Allâh Rasulü'nün Mevlid-i Nebi'sini hem ülkemizde, hem de ülkemizin dışında ihya eden bütün Müslümanlardan Rabbim razı olsun. Çünkü Allâh Rasulü bizim için hidayet kaynağı ve rehberidir."

TÜGVA Esenler İlçe Başkanı Abdullah DEMİRAYAK, "Biz, Peygamber Efendimiz'i sevmeyi bileceğiz ve biz bu programları en içten, gayretlerle her sene yapmaya azimle devam edeceğiz. Esenler'de her mahallede ilim meclislerimize devam ediyoruz." sözlerinde bulundu.

TÜGVA İstanbul İl Teşkilat Koordinatörü Ömer Faruk TOKTEKİN, konuşmasında; "Bugün burada çok değerli bir mesele üzerine bir araya geldik ve böyle bir programda bir araya gelmemiz birlik ve beraberliğimizin güçlüğünün göstergesidir." sözlerine yer verdi.

Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik GÖKSU programda: "Adem Aleyhisselam ile başlayan peygamberlik serüveninin son halkası olan Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellem'in ümmeti olarak iftihar duyan bizler, bugün Hazreti Peygamber'imizin dünyaya teşrifi yıldönümü münasebetiyle burada bir anma programında bir aradayız. Tabi meseleyi bir anma programı olarak değil; anlama programı olarak tarif etmek çok daha doğrudur. Allâh-u Teâlâ, Sevgili Peygamberimizi bir önder ve bir hidayet rehberi olarak göndermiştir. Ve biz böyle bir peygamberin ümmetiyiz. Rabbim bizleri peygamber efendimizin şefaatine nail kılsın." sözlerine yer verdi.

Daha sonra program, "Hazırlık Çalışmaları" slaytı ve "Ehlisünnet İnancı" sinevizyonu ile devam etti. Programın sonlarına doğru Enes OĞUZ, okuduğu "Hoşgeldin Efendim" şiiri ile katılımcıları duygulandırdı.

Program, Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Coşkun ŞAHİN'in dualarıyla sona erdi.

Share on Social Media
Last News
SPECIAL MEVLID-I SHERIF PROGRAM FOR WOMEN
14.09.2024
FSM Vakfı’nın hanımlara özel düzenlediği Mevlid-i Şerif programı, vakıf merkezinde yoğun bir katılımla gerçekleşti.
WE WORK DAY AND NIGHT FOR OUR FUTURE
31.08.2024
Gelin, çocuğunuzun geleceğine birlikte yatırım yapalım!
GURSU REPRESENTATIVE OFFICE SUMMER COURSE CLOSING PROGRAM
29.08.2024
FSM Vakfı Gürsu Temsilciliği olarak Gürsu Kültür Merkezi’nde düzenlediğimiz Yaz Okulu kapanış programı, saygıdeğer ko...