• My Account

We Organized Ashura Program in Hagia Sophia

30.08.2020
We Organized Ashura Program in Hagia Sophia

Vakfımız pandemi döneminde de faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor.

Hayırsever vatandaşlarımızın vesilesi ile yurt içinde ve yurt dışında kurban, su kuyusu, gıda, giysi vb. faaliyetlerle binlerce ihtiyaç sahibine yardım eli uzatan vakfımız, son olarak bugün (29 Ağustos 2020 Cumartesi günü saat 16.00-21.00 saatleri arasında) Ayasofya Camii ve Sultanahmet meydanı arasında 10 Muharrem münasebetiyle Aşure programı icra etti. Binlerce vatandaşa aşure lokma tatlısı ve su dağıtımı yapıldı. Ayrıca yine hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla Akasya yayıncılıktan "Allâh Mekandan Münezzehtir", "el-Fikhu'l Ekber", "Behcetun Nazar" "Muhkem ve Muteşabih Ayetler""Bu Kitapta Sen Varsın", "Bunları Biliyor Muydunuz?" ve "İsrâ ve Mi'râc" "Peygamberimizin Hayatı" isimli dini kitaplar hediye edildi.

Programa Vakfımız  ve Vatan Derneği Genel Başkanı Coşkun ŞAHİN ve Yönetimi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Fuat BODUR ve Yönetimi, Ravda Derneği Başkanı Davut Ökten ve Yönetimi geniş katılım gösterdiler.

Programda basın açıklaması yapan Coşkun ŞAHİN; FSM Vakfı olarak, toplumumuzda birlik beraberlik kardeşlik duygularını pekiştirme adına bu gibi manevi değeri yüksek payede olan Aşure, lokma tatlısı ve su dağıtımı gibi hayırlı amelleri yapmanın öneminden bahsederek FSM Vakfı'nın hem yurt içinde hem yurt dışında ilmi faaliyetlerinin yanısıra ihtiyaç sahiblerine de el uzatarak sosyal sorumluluk misyonunu yerine getirdiğini,bunu yaparken de Doğu ve Güneydoğu kültür sanat derneği gibi sosyal etkinliklere önem veren bir STK ile bu faaliyeti düzenledikleri için çok memnun olduğunu dile getirerek başkan Fuat Bodur'a, ekibine, Fatih Belediyesi'ne, Emniyet Müdürlüğü'ne, İBB'ye, programda emeği geçen bütün gönüllü hizmet edenlere ve hayırseverlere çok teşekkür etti.

Doğu ve Güneydoğu Kültür sanat derneği adına konuşan genel başkan Fuat BODUR ise bu mübarek günde 86 yıl sonra açılan Ayasofya'nın göbeğinde bu güzel faaliyeti Fsm vakfıyla birlikte ifa ettikleri için çok mutlu olduğunu, halkın bu etkinliğe yoğun bir şekilde iştirak etmelerinden dolayı çok sevincini beyan ederek bu güzel faaliyetlerin devam etmesinin öneminden bahsederek programda emeği geçen başta FSM Vakfı'na, Fatih Belediyesi'ne, Emniyet Müdürlüğü'ne, İBB'ye çok teşekkür ederek sözlerini bitirdi.

Share on Social Media
Last News
SPECIAL MEVLID-I SHERIF PROGRAM FOR WOMEN
14.09.2024
FSM Vakfı’nın hanımlara özel düzenlediği Mevlid-i Şerif programı, vakıf merkezinde yoğun bir katılımla gerçekleşti.
WE WORK DAY AND NIGHT FOR OUR FUTURE
31.08.2024
Gelin, çocuğunuzun geleceğine birlikte yatırım yapalım!
GURSU REPRESENTATIVE OFFICE SUMMER COURSE CLOSING PROGRAM
29.08.2024
FSM Vakfı Gürsu Temsilciliği olarak Gürsu Kültür Merkezi’nde düzenlediğimiz Yaz Okulu kapanış programı, saygıdeğer ko...