• My Account
Login or Sign Up

We Organized Our Foundation's Introduction Dinner Program

03.05.2019
We Organized Our Foundation's Introduction Dinner Program

Geçtiğimiz aylarda açılan Fatih Sultan Mehmet Vakfı Esenler Kültür Merkezi’nde (EKM) sivil toplum kuruluşları, esnaf, zanaatkâr, eğitim kurumları ve hayırseverlere yönelik bir tanıtım yemeği düzenlendi.
Sunuculuğunu Kerem Can Yazır’ın yaptığı programda Mütevelli Heyeti Başkanı Coşkun Şahin Vakfın, ülkemizin şanlı ecdadımızla olan bağlarını güçlendirmek; birlik, beraberlik, kardeşlik şuuru içerisinde ülkemize ve insanlara fayda sağlamak üzere gönüllü eğitimci ve hayırseverlerin bir araya gelerek kurduğu gönüllük esasına dayanan bir oluşum olduğunu belirterek hedeflerinin hadisle övülen Fatih Sultan Mehmet Han’ı örnek alarak topluma faydalı bireyler yetiştirmek için yola çıktıklarını ve herkesten destek beklediklerini ifade etti.
Vakfın kurucularından İlahiyatçı, Yazar Hıdır Kartal'da Ceddimiz Osmanlıyı toplumumuza doğru bir şekilde öğretmenin önemli olduğunu, çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet Han'ın hadisle övüldüğünü ve bizlerinde onların yolundan gitmemiz gerektiğini ve o zatların bize öğrettiği dini bilgileri özümsememiz gerektiği onların bize Allah'ın hiçbir şeye benzemediği ve zamandan mekandan münezzeh olduğunu öğrettiklerini bildirdi.
Ayrıca Esenler Belediye başkan yardımcısı Ömer Çetinkaya yaptığı selamlama konuşmasında Yeni kurulan vakfı överek başarılar diledi. Millet vekili Cuma İçtende ırk gözetmeksizin Türk, Kürt, Laz, Arap'ın kardeş olduğunu bildirerek Fatih Sultan Mehmet Vakfına başarılar diledi. Sultan Abdulhamid Han’ın torunlarından Kayıhan Osmanoğlu'da dedelerinin ismiyle açılan vakfımıza ilgi göstererek yeni kurulan vakıfta görev yapma noktasında hazır olduğunu bildirdi.

Siyasi partiler, dernekler, vakıflar ve iş adamları Fatih Sultan Mehmet Vakfında buluştu.

II. Abdülhamit Han'ın torunu Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, Eski Milletvekili Cuma İçten,Esenler Belediye başkan yardımcısı Ömer Çetinkaya Esenler,Kapaklı İlçe Başkanı Ercan Üçel ,İshak Şukla ve diğer ilçe teşkilat başkanları Esenler Kaymakamlığından Mehmet Saldıran, Esenler İlçe Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Rıdvan Arslan, BDDK Daire Başkanı Mehmet Sarı, Hakim Abdusselam Göl, Esenler Esnaf Odası Yön. Kurulu Üyesi Fuat Saka, Ahde Vefa Platformu Başkanı Nuran Kırlak, Strateji Derneği Başkanı Şener Mengene, Esenler İmam Hatip Mezunları Dernek Başkanı Mustafa Durmuş, İlahiyatçı ve yazar Dr. Hıdır Yeşilyurt, İlahiyatçı ve yazar Hıdır Kartal, Doğu ve Güneydoğu Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Fuat Bodur ve İdris Coltu, Başkan Yardımcısı Halil Özel ve dernek üyeleri, Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı İshak Şukla, STK ve Hakla ilişkiler Başkan Yardımcısı Metehan Karabulut ve Cihan Çaylak, Siyasi Danışman Taner Akkuş, Kerem Can Yazıcı, Ömer Onat,Ali Onat,Savaş Yıldız, Erhan Bey, Ahmet Aydın, Nurettin Akan, Ahmet Balıkçı, Turgay Özege, Nurullah Akan, İsmail Akan, Bilal Akan ve Cem Yıldız ve çok sayıda iş adamının katılımları dikkat çekti.
Gece boyunca Vatan Kaside Grubunun Kasideleri ile manevi havayı soluduk. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Mütevelli Heyetinden Mehmet Ay, Mehmet Aydın, Mecit Şahin, Adem Sümer, İlhan Zafer hazır bulundular.

Share on Social Media
Last News
SPECIAL MEVLID-I SHERIF PROGRAM FOR WOMEN
14.09.2024
FSM Vakfı’nın hanımlara özel düzenlediği Mevlid-i Şerif programı, vakıf merkezinde yoğun bir katılımla gerçekleşti.
WE WORK DAY AND NIGHT FOR OUR FUTURE
31.08.2024
Gelin, çocuğunuzun geleceğine birlikte yatırım yapalım!
GURSU REPRESENTATIVE OFFICE SUMMER COURSE CLOSING PROGRAM
29.08.2024
FSM Vakfı Gürsu Temsilciliği olarak Gürsu Kültür Merkezi’nde düzenlediğimiz Yaz Okulu kapanış programı, saygıdeğer ko...